Thursday 28 June 2012

Popia Sardin for Iftar again.



Bismillah...

Hari ni aku puasa lagi. So, nothing to do la for lunch...Rasa nak buat popia sardin je...so,cekkit dautttt.....





As always....aku tak suka sardin yg tak masak .. so, apalah kiranya menumis bwg,bwg putih,cili api (aku buh bnyk gilo), and limau nipis utk hilang bau sardin yg ala2 bau makanan comel tu....wakakakakaka!!! utk rasa unik sikit, aku buh cili sos and kicap ...unik sgt ler konon nye...:)























ni lah hasilnya....sardin cili berapi...looking sedapp gilo right? *minyak xyah amik ok..*




So, as usual la lipat popia .... gulung2 sampai nak dekat bucu hujung tu letak la telur sebagai gam utk lekatkan bagi tak tercabut bila nak goreng nanti.




Goreng la dengan minyak yang betul-betul panas,dalam api yang kecik supaya popia masak sepenuhnya....

























Popia makan sendiri kan...Buh la banyak sikit sardin nye....hihi...Jangan nak kedekut macam acik peah jual tepi jalan plok ok...





























Aku decide nak makan dengan mayonis je...Sebab sardin tu dah pedas...Tapi kalau nak makan dengan cili sos pun xdek hal...




Selamat berbuka nurulain...berapa jam je lagi...its okay buat awal..boleh bagi kakak bwk utk officemate die... :)





p/s : i miss you. always and ever. :(







4 comments:

  1. sedapnye..terliuqq cheq..tapi harap2 bukan indah rupa dari rasa..haha..bak kata chef jo..

    ReplyDelete
  2. hahaha...sengal~~ tanye la mmbr ofis ko..indah rase ke indah rupa je...wakakkaka!!

    ReplyDelete
  3. weh terliurnya aku popia sardin nih..:)

    ReplyDelete
  4. memang saje wat ko terliur yu...hihi

    ReplyDelete