Wednesday, 20 June 2012

Survival Laut di Pulau Bidong #2




Bismillah.....sambungan dari yang haritu....Lepas solat Magrib & Isyak,aktiviti diteruskan...

-
-
-

Makan Malam / BBQ


Lepas makan...kitorang ada aktiviti malam yang lain disebabkan geng mencandat sotong xdapat nak gi candat sebab air surut katanya..

-
-
-

Aktiviti merapatkan hubungan sesama geng






Aktiviti habis, masuk tidur la..ngantuk zzz....


-
-



Esok paginya bangun...solat subuh...sarapan..dan teruskan aktiviti...

-
-
-

Kutip sampah di tepi pantai

Kak ling and abg Fezal tgh kutip sampah pun smpat nak menyelit..hihi

Aku di interview oleh wartawan dari bernama..Apalagi..bab menggoreng serah je kat aku...Dasyat...jawapan xdek la bagus sangat..tapi gaya tu haruslah mantop...kihkihkih..Kau hado? kahkahkah..

Dah setel semua...posing tepi pantai dulu....aktiviti wajib

I miss u again like words miss your name

-
-
-

Lawatan ke SEATHRU - Stesen Penyelidikan Chagar Hutang, Pulau Redang

Tunggu ketibaan boat



Perjalanan mengambil masa dalam 1 jam lebih untuk ke Pulau Redang..

Pertukaran boat setiap kali sebab boat besar mana boleh parking tepi pantai..hihi.Tapi aku lebih suka naik boat laju ni...tak mabuk.. 

Disebabkan tak tahan tgk air die jernih..aku celup celup tangan kat air tu...haha..Kau hado?

Little turtle..hihi..baru menetas semalam nye..

Haa....Kau hado?non hado kan...kahkahakh..comel gila baby penyu ni...mcm nak geget2 je..
*abaikan kulit muka yang hitam manis tu...ahaks!*


-
-
-

Makan Tengahari/ Solat Zohor/Bertolak balik

Akulah nakhoda kapal pada hari itu...kihkihk..ade gaya tak? Gaya la sangat...atlast boat aku tangki minyak nya bocor pastu kena tarik dgn boat lain tau tak...perjalanan sepatutnya 2 jam setengah dari Pulau Redang ke Jeti Merang,dah jadi 3 jam lebih tau tak...sob...sob....mcm mambang mabuk aku .... 


 ok geng....bye...arios...sehingga ketemu lagi.



************************************************




Words miss your name. now believe me? :)













4 comments:

  1. Amboi amboi... tak menahan yg bawah tu.. hihihi

    ReplyDelete
  2. best wei dpt join aktiviti ni...untung laa.........

    ReplyDelete