Thursday, 21 June 2012

Happy or Angry?


Bismillah...

Maaf,banyak betul perkongsian diri sendiri kali ini...Mungkin cuma luahan hati...Jika tidak suka, tak perlu membacanya sehingga habis..pardon me if u find this rather personal but i have to release my mind.

Aku mendapat panggilan telefon daripada seorang sahabat lama yang telah pun beristeri dan mempunyai seorang anak. Agak pelik juga,tapi aku cuba berfikir secara positif. Mungkin hanya ingin bertanya khabar?perhaps...

Seperti yg dijangka...Dia mula bertanya itu ini. " u dah keje?" .
"Belum lagi..belum ada rezeki", jawapan biasa aku. "How strange it is to be living in Malaysia and not have a job?, soalan maut!!!!!

Perhhh...wohooo...you know how i feel when someone said to me like that? it seems like hati aku ni kena cucuk cucuk dengan pedang samuraiii. Sakit! Masa tu nak je aku cakap, u better watch out your wife and your son,NOT ME. Tapi, kalau aku layan perasaan negatif ni lama2 aku pun tergolong dlm golongan yg sama dgn dia! Aku tak nak.

"Allah is everythings..my family become first,and second goes to my lover.and the others will follow after that." aku jawab dlm keadaan yg grrrr...(menggigil).

"U ingat ada anak raja nak kat u ke? keje la...adoii" dia tambah lagi kepanasan dlm hati aku.." Tak apa lah kalau tak ada pun...Allah kan ada...He know what the best for me, InsyaAllah." i am not strong enough but  i am trying refrains from getting angry...



O people, not having a career is not the end of the world! Please!


Tanya pada diri sendiri, adakah siang dan malam kita mahu hidup dalam keadaan marah atau gembira?Kita memberi atau kita menerima? Kita memberi kebaikan atau sebaliknya?



Astaghfirullah! I hope both you and I could learn something from this.




Ketenangan











3 comments:

  1. sape??mgkuk ayun amin ke mgkuk ayun mizan?haha..

    ReplyDelete
  2. hahaha..mangkuk hayunn lah kau ni... dua2 pun bukan...

    ReplyDelete