Monday, 30 July 2012

Monday Blues : Wanita garang?




Bismillah...




hahaha...boleh caya ke? tapi betoi la...cikgu aku dlu bapak grg gilo...tapi lepas die kawen, jadi cool mak jemah....hihi..i  like....hikhihkkk




Wanita sinonim dengan lemah lembut kan...hihi...Barulah penyejuk mata...penawar hati....Tapi wanita garang cano plok? Aku la dikalangan orang yang garang tu...Hikkhokk....Mak aku pun sound aku...Bila bercakap dlm talipon dengan boipren mcm bercakap dengan Pok husin ketua kampung plok..Dah tak reti nak ckp lemah lembab agaknye....Kalau dah diberi peluang cakap,jangan harap aku nak berhenti...Memang mcm ketapi kat jepun sana laju nye...Pastu ckp bukan slow,cakap bapok kuat mcm ADUN nak pancing undi...kihkih...Kau hado? Haa ..tu dia...Lagi satu aku memang suka ckp and tanya banyak-banyak kali benda yang org tak suka jawab ..senang sikit taik telinga dia cair...disamping boleh aku tgk die garu kepala yang tak gatal...kehkehkeh...jahat gilo kan? 


So, susah ke jd wanita garang ni? Of kos la susah...sebab kita tak normal cm org lain....Kalau orang lain jalan terhemo-hemo, kita tak..jalan huru hara....kahkah...Dahtu kalau orang lain nampak ayu je....anyonyonynoynoyoo..tapi kite...perhhh...kak yong kawasan bro! Dahtu, bukan stakat garang,dominan,tegas,cepat hangin,bla..bla..bak kata org, yang buruk-buruk la ada kat org garang ni....Perhh...tahap garang nye sampai boleh dikatogorikan mcm singa betina...auuummm....hikkhokk...


Tapi,jangan cpt mencemuh la bro....Wanita garang ni selalunya, akan garang bertempat je...Bila die rasa sesuatu tu berlaku dgn tidak betul.....Atau pun kesalahan yang berulang-ulang kali berlaku....Time tu je dia akan jadi power rangers kaler pink...Sebaliknya, wanita garang ni syiokkk...sebab, sekali die manja..perhhhh...mcm kucing siam dol...bapak la manja tahap meoww....kahkahkah...Dahtu dlm hati ada bunga rose plak....Cengeng gilo....kena mrh sikit,nangis bro.....kihkih.....Yang lagi best, wanita garang ni doe boleh hidup berdikari....Bawak gi mane pun senang....nak suh angkat tong gas pun boleh...ini kan pula setakat basuh pinggan umah mak mertua..ape ade hal...kihkih.....Bukan nak kata wanita lemah lembut ni xleh bwk diri, tapi almost yg aku tgk, pergerakan nye terhad dan hemo-hemo...hikhik....


So, nak garang tak salah kot....as long as, ade rase hormat lagi cukupla....die ckp je die nak lempang laju2...tapi die tak buat pun...kira cm gebang je lebih....hihi....Sayang woo....Garang biar lah berpada....aku ni ha garang tahap supergaban...Kalau ckp tak reti nak slow...mesti nak high pitching je....Org yg dngr pun tension...Tapi,skali kena sound terus nangis....hahaha...Padan muka haku....Kau hado? Garang-garang manja gittew...boleh idok? kihkihkih........




Buat-buat garang je ni...Dalam talipon boleh arr ...depan-depan tengok...haha....





p/s : ok lah..esok kj lagi...got to go...Ramadhan Kareem....Puasa yang ke 10 kan....Mekasih kpd saripdol...ingat kan aku.....










1 comment:

  1. weh,asal lebar semacam je ko nye side bar 2?

    ReplyDelete