Sunday, 22 July 2012

Mis Tres Hermanas



Bismillah...


Sape pernah tengok cerita ni? Tahun 2000 kalau tak silap aku...masa tu aku darjah 6...Cerita yang sangat sentimental value buat aku adik beradik sebab cerita ni memang totally mcm kami adik beradik....Cuma beza masa tu, kitorang semua masih solo...Tapi, bila aku kaji balik....memang ada betulnya....Mungkin kebetulan...Tapi, patutla kitorang tak pernah miss dgn citer ni....


Miss Tres Hermanas dlm bahasa venezuela maksudnya 3 org adik perempuan...Jadi,senang cerita...Sinopsis die, tanggungjawab seorang abang terhadap 3 adik perempuannya....Augusto, Silvia, Lisa dengan Beatriz/Beba...Kitorang selalu syok sendiri...Abeja jadi Augusto....Sebab Augusto dlm cerita tu sebijik mcm Abeja....Sifat "abang" tu memang terserlah...Tegas....Protect adik-adik...bertanggungjawab...
Sayang nye die berkahwin dengan Margarita yang tak tahu kenapa adik-adik die TAK SUKA tanpa sebab.Atlast ending die memang Margarita tu jahat...Semua harta dia rampas..termasuk rumah pusaka sekali..
Kak Ayu jadi Silvia...Silvia ni garang..general...semua nak nampak perfect...sejibik kak ayu....die suri rumah...dah kahwin ada anak kembar...Lisa pulak bagi kat Kak Ana..Kalau nak ikutkan Lisa lebih memahami Augusto...mcm kak ana and abeja la...perangai nak sama...Lisa ni miss perfect...cantik...pandai bergaya...Masa tu kak ana hepi gila dpr watak Lisa ni...Aku pulak jadi Beba....Si adik bongsu yang bermasalah....manja...kuat nangis...selalu mls pergi sekolah...pastu ada boyfriend ensem nama die Francisco...Senang cerita Beba ni mcm aku la...manja.....Bila tengok cerita ni mesti nangis...Rindu pulak nak jadi watak dlm citer ni mcm zaman dulu2....Semuanya tinggal kenangan...


Ni La watak2 kitorang ...

Augusto

Margarita yang jahat

Silvia

Lisa

Beba dgn bf die Francisco


Kak Ana, Kak Ayu....rupa-rupanya betul-betul kita jadi Mis Tres Hermanas kan...Sedih sangat Abeja tak dek...mcm yang diorang rasa bila Augusto koma dulu...Tapi kite, Abeja kite dah pergi untuk selama-lamanya....

*****************



Mis Tres Hermanas


****

Augusto kami..........Al Fatihah abeja....No word can describe how much we miss you....















4 comments:

  1. Akak tengok cerita ni!! Suka sangat! Kalau tak silap dulu ditayangkan pukul 4.30ptg kan? TV9 kot? Eh ntah.... Tak pernah miss... Abis sekolah petang, mesti nak blik cepat2 nak tengok MH ni...


    *tetiba nak cari cd dia lah.. hihihi*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntv 7 kak...kak ayu pun nak cari cd ni. santimental value for us.

      Delete
  2. sedihnya...best sgt cite ni..cite yg xpernah kita lupa kan?setiap watak tu mmg kena sgt ngn kita..lagi2 margarita tu..mmg sebijik kan..

    al-fatihah utk abeja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..dulu kita benci Margarita sbb diorg benci..NOW kita benci sebab KITA pun ada Margarita mcm tu....

      Delete