Sunday, 3 March 2013

Makan di Garden Cafe



Bismillah....

Kita mulakan bulan baru ni dengan cerita tak best iaitu, aku tak dapat nak gi setel kan apa yang patut sebab gaji tak dek, claim pon tak dapat. Apa boleh buat.

Jadinya, aku pon ajak kakak ngn abang ipar aku gi makan kat Garden Cafe. Sebab apa Garden Cafe? Sebabnya, tiap kali aku balik dari keje, aku mesti tengok orang ramai gila kat kedai ni...Tapi sekali pon aku tak singgah...wakaka.

So, dengan harapan besar abang ipar akan belanja aku laici kang, kitorang pon bergerak ke Garden Cafe yang terletak di Sungai Ramal atau pun berhadapan dengan Country Height. Senang je...Korang nampak je Shell Sg Ramal, korang pun masuk la kawasan tu...tanye je orang atau pon korang cari je sendiri.Tepi jalan pon boleh nampak.hehe..

Ni kiranya first time kitorang makan kat Garden Cafe ni...UUwaaaa....cantik tempat dia..Tenang je....Yang paling special kat sini ialah mee bandung muar,masakan thai dengan western food. Apo lagi, kita cekkitdauttt.....hikhik...Jommm...




Pintu masuk ke Garden Cafe. Cantik je...abang ipar cakap macam nursery..wakakaa.




















































Kitorang pilih untuk duduk sebelah kolam berudu...hahahaha...nampak tak berudu cecomel kat tepi kolam tu...hikhik




















































Abang ipar bersantai-santai kat buaian....


























Aku dan kakak. Masa ni pukul 6 lebih...Orang pun tak berapa ramai lagi...:)


























Menu Istemewa....Pilih la.....Saya mesti pilihhhhh...(wahhh cm iklan bank rakyat) hikhik


























Aku pilih soto.Boleh ajak pakcik sarip makangggg sini. tak yah gi zamzam dah....jauhh....hoho..Sedapp juge...:)






















Pilihan abg ipar.Bihun kari ketam...hehehehe..Pada aku sedapp je...Tapi abg ipar tak berapa suka sgt kari dia,pekat likat,melekat...wakaka

























Ni kakak aku punya....Nasi Goreng Garden Cafe,hahahaha..tak sedap sangat...lauk tu dia masak masam manis dengan buah buahan....wakakaka...


























Sudah semestinya ini aku yang punya.....2 3 hari dah nak minum ni...akhirnya dapatttt jugak......yeyayy...TQ abg ipar! much love! sesesesdaapppppp sgttt....


Yang ni akak aku yg punya...carrot susu...:)


Epal asam boi ni abg ipar punya...hihi




-

-

-

-


Paling sedappppp kat sini apa tau?







-

-

-

-


Lamb Chop ulalalalala................sedapp gilos milos...next time dtg mesti nak order ni lah. aku rasa western food dia mmg best kot kat sini...daging dia bnyak....kitorang shared 3 org...wkakaka..


So guys, yang mana nak cari tempat makan yang sedap, harga berpatutan dan yang paling penting, tempat yang tenang dan santai mcm dalam taman..silalah ke Garden Cafe.

Sebarang pertanyaan boleh tanye saye di ruangan komen. wahhh gittew.hahaha






p/s  : sesuai utk pasangan yg rasa2 nak candle lite dinner ala2 romantika de amoure..hihi...ehem2 jommm!!!wakakakakaka.


















5 comments:

  1. Nyum2..cantik garden cafe ni..dkt tepi higway nak g kajang kan ain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aaa kak...tepi jalan je.....:)

      Delete
  2. lamb chop tu sdap gile tp gambar die tak best...hihihi..

    ReplyDelete
  3. mak aiiiiiiii..lamb chop kuuuuuuuuuuuu.. i lep lep lambchop... harus pergiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete